Plan posiłków - dieta zwykła
O nas » Żywienie » Plan posiłków - dieta zwykła
Poniedziałek:
Śniadanie:
Kawa inka z mlekiem, pieczywo razowe, masło, jajecznica ze szczypiorkiem (jaja „0” /”1”), wędlina, pomidor.
Obiad:
I danie: Zupa brukselkowa.
II danie: Potrawka z kurczaka, ryż brązowy, marchew z groszkiem na ciepło.
Podwieczorek:
Bułka orkiszowa (1/2) z masłem, owoc.
Wtorek:
Śniadanie:
Herbata owocowa, kasza jaglana z owocami suszonymi, pieczywo razowe, masło, pasta z ciecierzycy i pomidorów, ogórek zielony.
Obiad:
I danie: Rosół z makaronem pełnoziarnistym.
II danie: Kotlecik mielony z łopatki wieprzowej, kasza gryczana z ciemnym sosem, buraczki gotowane z jabłkiem i odrobiną cebulki.
Podwieczorek:
Jogurt naturalny, owoc.
Środa:
Śniadanie:
Herbata ziołowa, kasza jaglana z bananami i kakao, pieczywo razowe, masło, twarożek z kiełkami.
Obiad:
I danie: Zupa jarzynowa jesienno-zimowa z wkładką mięsną
II danie: Spaghetti pełnoziarniste z łososiem w sosie śmietanowym, fasolka szparagowa.
Podwieczorek:
Sonko, owoc.
Czwartek:
Śniadanie:
Herbata owocowa, owsianka z rodzynkami, jabłkiem i cynamonem, pieczywo razowe, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor.
Obiad:
I danie: Zupa selerowa.
II danie: Klopsiki drobiowe w sosie musztardowym, kasza jęczmienna, surówka pekińska z pomidorem i ogórkiem.
Podwieczorek:
Muffinki, owoc.
Piątek:
Śniadanie:
Herbata owocowa, płatki musli z mlekiem, pieczywo razowe, masło, pasta z tuńczyka z ogórkiem konserwowym, sałata.
Obiad:
I danie: Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną.
II danie: Kotlety jajeczne, ziemniaki, sałata z sosem jogurtowym.
Podwieczorek:
Kaszka manna z rodzynkami, owoc.